470- آیا اعمال خلاف شئون شغلی فقط منحصر به محیط کار می باشد؟
ج)به استناد نامه شماره 45028/1604- 26/3/82 هیات عالی نظارت ، ... اصولا" ارتکاب هر گونه جرمی توسط مستخدمین ...( وقوع آن در محیط اداره یا خارج آن و همین طور رسیدگی در مراجع قضائی یا عدم رسیدگی آن تاثیری در ماهیت قضیه ندارد) از مصادیق اعمال و رفتار خلاف شئون شغلی یا اداری می باشد ...
471- آیا کارمندانی که توسط دادگاه محکوم شده اند ومشمول رای بازهستند می تواننددرآموزش و پرورش کارکنند؟
ج)به استناد نامه شماره 5801/7- 1/8/85 امورحقوقی قوه قضائیه ، درصورتی که دادگاه ضمن حکم محکومیت ، حکم انفصال کارمند را صادر کرده باشد یا اینکه از آثار تبعی آن محکومیت انفصال از خدمت باشد نمی تواند در ایام مرخصی از محبس،به کار در آموزش و پرورش ادامه دهد ولی در غیر اینصورت چون به او اجازه کار در خارج از زندان داده شده است منعی نخواهد داشت.
472- آیا هر فرد حقیقی یا حقوقی حق طرح شکایت خود را در هیاتها دارد؟
ج)به استناد ماده 18 دستورالعمل هیات عالی نظارت، هیاتهای بدوی یا تجدید نظر درصورت شکایت یا اعلام اشخاص ، اعم از ارباب رجوع ، مرد یا کارمندان ،مدیران ، سرپرستان اداری ، بازرسان هیات عالی نظارت ،مقامات و اشخاص مندرج درماده 12 و 17 قانون ، دفاتر بازرسی و پاسخگوئی به شکایات ، سازمان بازرسی کل کشور و هم چنین درموارد نقض رای توسط دیوان عدالت اداری یا هیات عالی نظارت ، حسب مورد شروع به رسیدگی می نماید.
تبصره 1- رعایت سلسله مراتب اداری در اعلام تخلف به هیات لازم نیست.
تبصره 2- انصراف شاکی یااعلام کننده ، مانع رسیدگی هیات نخواهد بود.
تبصره ماده 49 دستورالعمل:شکایات فاقد نام ونشانی وامضای شاکی قابل رسیدگی نخواهد بود.
473- آیا رسیدگی به تخلفات اداری کارکنان مدارس غیرانتفاعی درصلاحیت هیاتها است؟
ج)به استناد بخشنامه 14277/160- 13/11/80 دفتر هماهنگی :
1- کارکنان غیرانتفاعی که رابطه استخدامی بادولت ندارند در صلاحیت هیاتها نبوده ودراین موارد تشکیل پرونده مجوزی ندارد.ولی از طریق مراجع قضائی - کمیته های انضباطی -نظارت و بازرسی قابل پیگیری است.
2- کارکنان بازنشسته ، صرفا" بندهای 34 الی 38 ماده 8 قابل رسیدگی در هیات است.
3- کارمندان مامورازطرف ادارات و سازمانها ی آموزش و پرورش به مدارس غیرانتفاعی قابل رسیدگی در هیات است ومدیران مکلف به اعلام تخلف هستند.
4- براساس ماده 17 قانون تاسیس مدارس غیرانتفاعی ، رسیدگی به تخلفات موسسین مدارس غیرانتفاعی ... درحیطه وظایف شورای نظارت خواهد بود و هیات صلاحیت رسیدگی به این قبیل شکایات راندارد.
5- ازآنجا که مسولیت نظارت برکلیه اموراداری و آموزشی مدارس ... برعهده مدیران مدارس می باشد لذا رسیدگی به تخلفات اداری مدیران مدارس غیرانتفاعی در صلاحیت هیاتهامی باشدومسئولان ومتصدیان اداری و واحدهای بازرسی موظفند شکایات واصله و یا موارد تخلف در این زمینه را به هیاتها ی ذیربط ارسال واعلام نمایند.
474- آیا افراد غایب می توانند مجددا" مشغول بکار شود؟
ج)به استناد بخشنامه شماره 14969/160-8/12/80 دفتر هماهنگی در مورد غیبت:
1- افرادغایب چنانچه درحین رسیدگی به پرونده در مرحله بدوی یا تجدیدنظر درخواست اشتغال بکار دهند باید نسبت به اشتغال آنها اقدام کرد.
2- افراد غایب که در اجرای ماده 17حکم آنها صادر نشده باشددرصورت اعلام آمادگی میتوانند مشغول بکار شوند.
3- پس از صدور حکم اخراج ماده 17 که قعطی استباید اخراج شوند و نمی توانند مشغول بکار شوند هر چند اعتراض کرده باشند.
4- در مورد حکم اخراج ماده17چند صورت دارد(درهیات تجدیدنظر مورد رسیدگی قرار گیرد):
- تائید را ی
- نقض و صدور رای انفکاکی
- نقض و صدور رای غیر انفکاکی : حکم اشتغال وی صادر و مشغول بکار می گردد
- درصورت نقض رای قطعی ، بااعلام آمادگی مشغول بکار می گردد
475- نحوه پرداخت حقوق افرادی که با رای دیوان عدالت اداری اعاده بخدمت می شوند چگونه است؟
ج)به استنادبخشنامه شماره 63873/1603- 12/5/83 دفتر حقوقی و امور مجلس ریاست جمهوری:
در مواردی که مستخدمین ذیربط در اجرای آرای قطعی دیوان عدالت اداری به خدمت اعاده میشوند، فاصله زمانی واقع شده از تاریخ ابلاغ رای تا صدور حکم اشتغال بکار، چنانچه ناشی از فعل و اراده مستخدم نبوده و مستند به فعل دستگاه متبوع مستخدم باشد منطبق با حالت استخدامی غیبت موجه موضوع بند(ژ) ماده 124 قانون استخدام کشوری است و بابت دوران مزبور به مستخدم صرفا" حقوق مبنا و افزایش سنواتی ( بدون فوق العاده شغل و سایر فوق العاده ها ) کمک هزینه های عائله مندی و اولاد با رعایت کلیه مقرات مربوط قابل پرداخت است.
476-آیا چنانچه برای کارمندی از سوی دادگاه رای برائت یا صدور منع تعقیب صادر شود مشمول دریافت حقوق می شود؟
ج)به استناد نامه شماره 1/2510/-21/2/84 هیات عالی نظارت :
چنانچه تعقیب مستخدم در مرجع قضائی ، منجر به محکومیت وی گردد در این صورت دوران بازداشت و حبس وی با حالت انفصال موقت است و در صورت تحصیل برائت یا صدور قرار منع تعقیب در دادسرا مستخدم موصوف وجوه قابل پرداخت به سایرکارکنان آموزشی مدارس در زمان تعطیلی مدارس (ایام عید و تابستان) حسب مقررات باید
پرداخت شده و از این جهت تفاوتی بین آنها وجود ندارد.
477-آیا می توان به کارمندی که در بازداشت از طرف مراجع قضائی است می توان به او یا عائله او قمستی از حقوق را پرداخت نمود؟
ج)به استناد نظریه حقوقی شماره 5577/7-2/12/1360 :
پرداخت حقوق به کارمند دولت در ازاء انجام کار یا استفاده از مرخصی استحقاقی یا معذوریت یا ماموریت می باشدبنابراین عدم حضور کارمندی که در بازداشت است و سر خدمت حاضر نشده غیت محسوب می گرددوپرداخت تمام یاقسمتی از حقوق به وی مجوز قانونی ندارد.
478- آیاچنانچه فردی بدلیل غیبت غیرموجه محکوم به مجازات کسر حقوق گردد آیا مشمول دریافت حقوق می گردد؟
ج)مجازات کسرحقوق ،غیر از برگشت حقوقی است که در صورت غیبت متخلف باید از وی در حق دولت استیفا گرد.به عبارت دیگر اگر کسی به اتهام غیبت ،محکوم به کسر 3/1 حقوق وفوق العاده شغل گردد علاوه براعمال مجازات مذکور،ازتاریخ ابلاغ رای ، باید چنانچه حقوق این ایام به وی پرداخت گردیده است از وی مستمرد و به حساب دولت واریز گردد.
479- مجازات کسر حقوق شامل چه بندهائی از حقوق می گردد؟
ج)به استناد بخشنامه شماره 32200/710- 10/6/78 مدیر کل امور اداری وزارتخانه:
کارکنانی که به موجب آرای هیاتها به مجازات کسر تا 3/1 حقوق و فوق العاده شغل موضوع بند ج ماده 9 قانون ، محکوم می شوند ، صرفا" مشمول حقوق مبنا ، افزایش سنواتی و فوق العاده شغل می باشد و سایر فوق العاده ها را در برنخواهد گرفت.
480- کمیسیون ماده 17 چیست ؟
ج)قبل از رسیدگی به موضوع غیبت غیرموجه متوالی 2 ماه و متناوب 4 ماه از سوی وزیر که از اختیارات ماده 17 قانون است از طریق کمیسیون دراستان رسیدگی مقدماتی صورت می پذیرد و این کمیسیون می تواند متشکل از رئیس سازمان رئیس هیات بدوی ، مدیر ارزیابی عملکرد و رئیس امور اداری سازمان باشد.
481- فرم گزارش تخلف شامل چه مواردی باید باشد؟
ج)فرم گزارش تخلف باید حاوی مشخصات کامل متهم ، نوع اتهام و نام ونام خانوادگی شاکی یا اعلام کننده تخلف ودر صورتی که از سوی شخص حقوقی است سمت و شماره نامه و تاریخ آن ذکر گردد و به همراه آخرین حکم کارگزینی وفرم 502 باشد.
482- منظور از تخلف اداری چیست؟
ج)تخلف اداری اعمالی است که مستخدم درزمان برقراری رابطه استخدامی (آزمایشی ، قطعی ، قراردادی و رسمی) مرتکب گردد و این اعمال از مصادیق بندهای 38 گانه ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری باشد.
هم چنین به اساناد نامه شماره 9812/840-23/7/76 دفترهماهنگی :
اعلام عدم صلاحیت کارمندان ، تخلف اداری محسوب نمی شود و این قبیل پرونده ها قابل طرح ورسیدگی در هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری نمی باشد..لذا رسیدگی به پرونده هائی که ارتکاب تخلف مربوط به زمان قبل ا استخدام افراد باشد وجاهت قانونی ندارد.
483- آیا استعلام وضعیت افراد بازنشسته جهت همکاری مجدد آنها در آموزش و پرورش لازم است؟
ج)به استناد نامه شماره 4/262619/830-22/1/83 هیات مرکزی گزینش :
جهت حفظ شان همکاران بازنشسته که مجددا" دعوت به همکاری می شوند به حداقل مراحل گزینش که استعلام سوابق آنها از دو مرجع دفاتر حراست و هیاتهای بدوی رسیدگی به تخلفات اداری اکتفا شود...
484- آیا عضویت و هرنوع همکاری در شرکتهای هرمی (گلدکوئیست) تحت هرنامی، تخلف اداری محسوب می گردد؟
ج)به استناد نامه شماره 7578/840/- 17/4/85 دفترهماهنگی :(پاسخ به استعلام حراست):
طبق قانون الحاق یک بند و یک تبصره به ماده 1 قانون مجازات اخلال گران در نظام اقتصادی کشور ، مصو ب 1369 واصلاح تبصره 1 ماده 2 آن که در تاریخ 14/10/84 به تصویب مجلس شورای اسلامی رسیده است:
تاسیس ، قبول نمایندگی و عضوگیری در بنگاه ، موسسه شرکت یا گروه به منظور کسب درآمد ناشی از افزایش اعضا به نحوی که اعضای جدید جهت کسب منفعت ، افراد دیگری را جذب نموده و توسعه زنجیره یا شبکه انسانی تداوم یابد، جرم
محسوب می شودو مرتکب به مجازاتهای مقرر در این قانون محکوم می شود.بنابراین فرهنگیانی که پس از لازم الاجرا گردیدن این قانون ، همچنان یکی از عناوین مجرمانه مندرج در این قانون ( تاسیس ، قبول نمایندگی ، عضوگیری در بنگاه ،موسسه یا
گروه) رادارا باشند و یا جدیدا" این عناوین را کسب نمایند علاوه براینکه عمل آنان برخلاف قانون و جرم تلقی می گرددطبق فتوای مراجع عظام ومجتهدین ، فعل خلاف شرع بوده واموال حاصل از این طریق نیز غیرقانونی و نامشروع محسوب می گردد. لذا ... فعل آنان منطبق بر بند 1 ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری مصوی 72 مجلس شورای اسلامی بوده و تخلف اداری محسوب می گردد.
485- آیا برای متهمینی که به هیاتها دعوت می شوند باید حکم ماموریت صادرشود؟
ج)به استنا دبخشنامه شماره 9506/760-78/6/29 مدیرکل دفتربودجه و تشکیلات وزارتخانه:
نظر به اینکه برای رسیدگی به پرونده های اتهامی ، در برخی موارد لازم است متهمین یامطلعین پرونده جهت حضور در جلسه هیاتها دعوت بعمل آید و اجابت این دعوت مستلزم صرف هزینه است و از آنجاکه اصل بر برائت افرا می باشدو تا هنگامی که تخلف فرد به موجب رای قطعی احراز نگردد اعمال مجازات و تحمیل هزینه به افراد ، منطبق با مقررات و رعایت عدل وانصاف نمی باشد، لذا مقتضی است مقرر فرمائید درمورادی که فرد یاافرادی جهت حضور در جلسه هیات بدوی یا تجدید نظر رسیدگی به تخلفات اداری کتبا" دعوت بعمل می آید اداره مربوطه با رعایت مقررات ، حکم ماموریت اداری برای اینگونه افراد صادر و نسبت به پرداخت فوق العاده روزانه موضوع بند ث ماده 39 قانون استخدام ، اقدام نماید.
هم چنین به استناد بخشنامه شماره 12125/160- 14/10/78 دفتر هماهنگی :
درمواردی که از افرادی به عنوان متهم یا مطلع یا شهود ، جهت حضور در هیات کتبا" دعوتبعمل می آید مراتب جهت صدورحکم ماموریت اداری فرد یا افراد دعوت شده به اداره مربوطه اعلام فرمائید تا اقدام مقتضی معمول گردد.
486- آیا می توان پرونده اتهامی افراد را در اختیار دیگران قرار داد؟
ج)مکاتبات هیاتها چون در راستای تخلفات کارمند تحت امر است محرمانه و هر گونه افشاگری از محتوای آن موجب هتک حیثیت افراد است و با توجه به اهمیت حفظ آبروی همکاران فرهنگی هر گونه پخش موارد اتهامی ممنوع بوده و موجب مجازات است بنابر این مکاتبات هیاتها باید به صورت محرمانه باشد.هم چنین به استناد بخشنامه 15511/120-23/12/78 دفتر هماهنگی:... پرونه های اتهامی افراد محرمانه می باشد و به هیچ عنوان نباید در اختیار دیگران قرار گیرد.
487- آیا جرائم مربوط یه مشروبات الکلی جزو تخلفات اداری است؟
ج)جرائم مربوط به مشروبات الکلی جزء تخلف بند1 ماده 8 قانون رسیدگی به تخلفات اداری است.
به استناد ماده واحده: مواد 702و703 قانون مجازات اسلامی مصوب 1375:
ماده 702: هرکس مشروبات الکلی را بسازد یا بخرد یا بفروشد یا درمعرض فروش قرار دهدیا حمل یا نگهداری کند یا در اختیار دیگری قرار دهد به سمه ماه تا یکسال حبس و یا هفتاد و چهار ضربه شلاق و نیر پرداخت جزای نقدی به میزان 2 برابر ارزش عرقی(تجاری) کالای یاد شده محکوم می شود.
ماده 703: وارد نمودن مشروبات الکلی به کشور قاچاق محسوب می گردد وواردکننده صرف نظر از میزان آن به 6 ماه تا 2سال حبس و تا هفتادو چهار ضربه شلاق و نیز پرداخت جزای نقدی به میزان 2 برابر ارزش عرقی(تجاری) کالای یادشده محکوم می شود. رسیدگی به این جرم در صلاحیت محاکم عمومی است.
تبصره 2 : هرگاه کارکنان دولت یا شرکتهای دولتی یا... درجرائم موضوع مواد 702 و703 معاونت یا مشارکت نمایند ،علاوه بر تحل مجازاتهای مقرر به انفصال موقت یا دائم از خدمات دولتی محکوم خواهند شد.
488- آیا مسئولین ملزم به پاسخگوئی به مکاتبات هیاتها هستند؟
ج)به استناد ماده 16 آئین نامه اجرائی و نیز ماده 25 دستورالعمل هیات عالی نظارت، همه مسئولین و دستگاههامکلف به همکاری و پاسخ به استعلامات هیاتها هستند.برابر ماده 29(آ) مراجع قضائی حداکثر ظرف 30 روز مکلف به پاسخگوئی به هیات هستند ونیز برابر تبصره آن ،وزارت اطلاعات ظرف 10 روز مکلف به پاسخگوئی به هیاتها هستند.براساس ماده 11 آئین نامه ، کلیه نامه های هیات باید بطور مستقیم و بدون بازگشائی در اختیار هیاتها قرار گیرد.
489- درصورت نقض رای هیاتها توسط دیوان عدالت اداری یا هیات عالی نظارت ، وضعیت کارمند چگونه خواهدبود؟
ج)به استناد بخشنامه شماره 419/583/1702/840- 17/2/86 دفتر هماهنگی:
براساس تصمیم مورخ 1/11/85 هیات عالی نظارت ، درصورت نقض رای آرای هیاتها توسط هیات عالی نظارت یا دیوان عدالت اداری (بخصوص انفصال) ، بایستی آثار ناشی از اجرای رای زایل شده و مدت انفصال موقت ، غیبت موجه تلقی و حقوق آن ایام بارعایت مقررات قابل پرداخت است؟
نامه شماره 166195/1604- 1/ 11/ 85 هیات عالی نظارت:
... چنانچه پس از اجرای آرای قطعی هیاتهای رسیدگی به تخلفات اداری (مشخصا" درمورد مجازات انفصال موقت) این آراء از سوی هیات عالی نظارت یا دیوان عدالت اداری نقض شود بایستی آثار ناشی از اجرای رای اولیه زایل شده ورای قطعی دوم از تاریخ ابلاغ به مستخدم به اجرا گذاشته شود بنابراین با توجه به مراتب اعلام شده دوران محکومیت انفصال موقت مستخدم غیبت موجه تلقی شده و باید برای مدت یاد شده حقوق مبنا و افزایش سنواتی با رعایت مقررات مربوط به وی پرداخت گردد و به شرط پرداخت کسور قانونی دوران مذکور از سوی ذینفع، این دورا از لحاظ بازنشستگی ووظیفه قابل احتساب می باشد و چون مستخدم موصوف درمدت انفصال موقت عملا" خدمتی انجام نداده که منجر به کسب تجربه شود لذا محاسبه این مدت از نظر تجربی به منظور ارتقا گروه مجوزی ندارد.رای قطعی دوم از تاریخ ابلاغ به مستخدم به اجرا گذاشته شود بنابراین با توجه به مراتب اعلام شده دوران محکومیت انفصال موقت مستخدم غیبت موجه تلقی شده و باید برای مدت یاد شده حقوق مبنا و افزایش سنواتی با رعایت مقررات مربوط به وی پرداخت گردد و به شرط پرداخت کسور قانونی دوران مذکور از سوی ذینفع، این دورا از لحاظ بازنشستگی ووظیفه قابل احتساب می باشد و چون مستخدم موصوف درمدت انفصال موقت عملا" خدمتی انجام نداده که منجر به کسب تجربه شود لذا محاسبه این مدت از نظر تجربی به منظور ارتقا گروه مجوزی ندارد.
موضوع مطلب :