سفارش تبلیغ
صبا ویژن
 
میزان
به منظور آشنایی عزیزان با مفاهیم حقوقی و چنانچه نظر و پیشنهادی دارند ارسال فرمایند
 
 

 

350- در اجرای تبصره‌های 1 و 4 ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری، کارمندان زن در مجموع از چند سال مرخصی بدون حقوق می‌توانند استفاده نمایند؟

ج) به نظر این دفتر، مرخصی بدون حقوق موضوع تبصره 4 ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری، ناظر بر زنان کارمند است که همسر آنان در مأموریت بسر می‌برند و این مرخصی علاوه بر 3 سال مرخصی بدون حقوق موضوع تبصره 1 ماده مزبور می‌باشد، بنابراین در اجرای تبصره‌های 1 و 4 ماده مورداشاره، کارمندان زن واجد شرایط، می توانند در مجموع از 9 سال مرخصی بدون حقوق استفاده نمایند.

351-  آیا احکام مقرر در ماده 3 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از مادران در دوران شیردهی مصوب سال 1374 در شرایط حاضر قابلیت اجرایی دارد یا خیر؟

ج) چون در قانون مدیریت خدمات کشوری، در مورد استفاده از مرخصی زایمان حکمی وجود ندارد، لذا قوانین و مقررات قبلی در این زمینه کماکان به قوت خود باقی است. نتیجه اینکه، احکام مقرر در ماده 3 قانون ترویج تغذیه با شیر مادر و حمایت از... و تبصره یک آن، به ترتیب راجع به مرخصی زایمان و مرخصی ساعتی برای شیردهی (بدون کسر از مرخصی استحقاقی) در حال حاضر قابلیت اجرایی دارند.

352- حکم مندرج در قسمت اخیر ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری از چه تاریخی قابلیت اجرایی دارد؟

ج) حکم مندرج در قسمت اخیر ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری، از تاریخ لازم‌الاجرا شدن این قانون (14/9/1386) قابلیت اجرایی دارد. با توجه به مراتب فوق، در حال حاضر سقف میزان ذخیره مرخصی استحقاقی کارمندان در هر سال، همان است که در قسمت اخیر ماده مذکور پیش‌بینی شده‌است.

353- آیا ایام تعطیلات واقع شده بین مرخصی کارمندان جزو مرخصی استحقاقی آنان محسوب می‌شود یا خیر؟

ج) با توجه به ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری که مقرر می‌دارد: کارمندان دستگاه‌های اجرایی سالی سی (30) روز حق «مرخصی کاری» با استفاده از حقوق و مزایا را دارند، لذا ایام تعطیلات واقع شده بین مرخصی کارمندان جزو مرخصی استحقاقی آنان محسوب نمی‌شود.

354- آیا با وجود قانون مدیریت خدمات کشوری، مرخصی بدون حقوق موضوع بند «الف» ماده 147 قانون برنامه چهارم توسعه... به قوت خود باقی است؟

ج) حکم مربوط به مرخصی بدون حقوق موضوع بند «الف» ماده 147 قانون برنامه چهارم توسعه... که برای اشتغال در بخش غیردولتی استفاده می‌شود، با قانون مدیریت خدمات کشوری مغایرت نداشته و به موجب جزء «الف» بند 9 قانون بودجه سال 1389 کل کشور، تا لازم‌الاجرا شدن قانون برنامه پنجم توسعه... تنفیذ گردیده است.

355-  آیا مشمولین قانون حالت اشتغال، پس از بازنشستگی در شمول احکام مقرر در مواد 109 و 110 قانون مدیریت خدمات کشوری قرار می‌گیرند؟

ج) به تصریح تبصره 9 ماده 109 قانون مدیریت خدمات کشوری، مشمولین قانون حالت اشتغال مستخدمین شهید، جانباز ازکارافتاده و مفقود‌الاثر انقلاب اسلامی و جنگ تحمیلی مصوب سال 1372 که از حقوق حالت اشتغال استفاده می‌نمایند، در شمول مواد 109 و 110 قانون مدیریت خدمات کشوری قرار ندارند لیکن آن عده از مشمولین قانون حالت اشتغال که به شرایط عمومی بازنشستگی رسیده و طبق مقررات مربوط برای آنان حکم بازنشستگی صادر و حقوق بازنشستگی برقرار شده باشد، حسب مورد مشمول مواد 109 و 110 قانون مدیریت خدمات کشوری خواهند بود.

356-آیا حکم مقرر در تبصره ماده 32 قانون مدیریت خدمات کشوری، شامل نیروهای قرارداد کار معین فعلی شاغل در دستگاه‌های اجرایی می‌گردد یا خیر؟

ج) به نظر این دفتر حکم مقرر در تبصره ماده 32 قانون مدیریت خدمات کشوری، ناظر بر زمانی است که دستگاه‌های اجرایی، پس از انجام اصلاحات ساختاری مقرر در قانون مذکور و تصویب پست‌های سازمانی خود بخواهند به «بکارگیری» یا استخدام نیروهای قراردادی جدید اقدام نمایند، فلذا حکم تبصره ماده مزبور، شامل نیروهای قرارداد کار معین فعلی شاغل در دستگاه اجرایی نمی‌گردد و تکلیف این قبیل نیروهای قراردادی، همانگونه که در سال‌های قبل نیز معمول بوده، می‌باید در ضوابط اجرایی بودجه سنواتی هر سال تعیین شود.

357- آیا ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری شامل نیروهای قرارداد کار معین می‌شود یا خیر؟

ج) با توجه به اطلاق ماده 84 قانون مدیریت خدمات کشوری و با عنایت به تبصره بند 3 بخشنامه شماره 66741/100 مورخ 24/4/1385 سازمان مدیریت و برنامه ریزی کشور سابق (موضوع دستورالعمل اجرایی تصویبنامه شماره 8455/ت34613هـ مورخ 15/12/1384)، به نظر این دفتر، ماده 84 مزبور شامل نیروهای قرارداد کار معین نیز می‌شود.

358- آیا بعد از تاریخ لازم الاجرا شدن قانون مدیریت خدمات کشوری، ماده 8 قانون نظام هماهنگ پرداخت کارکنان مصوب سال 1370 قابلیت اجرا دارد؟

ج) با توجه به اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری، از ابتدای سال جاری و لغو مقررات قبلی به موجب مفاد ماده 127 آن و ابلاغ بخشنامه شماره 14593/200 مورخ 21/2/1388 و هم‌چنین به لحاظ عدم پیش‌بینی موضوع همترازی در قانون مذکور، اصولاً تشخیص پست‌ها به عنوان پست‌های مشمول ماده 8 قانون نظام هماهنگ پرداخت... در اجرای ضوابط یادشده، در دستگاه‌های مشمول قانون مدیریت خدمات کشوری موضوعیت ندارد.

359- نحوه برخورد با آرای شعبات دیوان که تناقص دارند چگونه است ؟و با آرایی که  استخدام فرزند را جایگزین پدر صادر می نماید چگونه باید برخورد کرد؟

ج ) در صورت تناقص در آرای دیوان بهترین راه ممکن ، ارایه آرای متعارض به ریاست دیوان عدالت جهت صدور رای هیات عمومی است .ضمنآ دستورالعملی جهت استخدام فرزند جایگزین پدر وجود ندارد.

360- همکاری با وجود عدم رضایت دستگاه از عملکرد وی  از گزینش  پاسخ مثبت دارد در صورت شکایت ایشان به دیوان پاسخ مستند سازمان چیست ؟

ج)  با توجه به اینکه مقرر شده بود که در صورت رضایت از عملکرد همکار نسبت به ارسال اسامی افراد به گزینش جهت تغییر وضعیت اقدام شود ، حال پس از دریافت نظر مثبت گزینش امکان عدم تغییر وضعیت نمی باشد. علی ایحال در صورت تخلف و کم کاری می توان نامبرده را به هیات رسیدگی به تخلفات اداری معرفی نمود .

361- آیا در صورت اعمال ماده ( 18 ) آراء دیوان قطعی و لازم الاجراء است ؟

ج)  آراء صادره از شعب دیوان وفق ماده ( 7 ) قانون دیوان عدالت اداری ( مصوب 1385 ) ، قطعی می باشد ، لیکن چنانچه رأی صادره وفق مواد ( 16 ) و ( 18 ) قانون یاد شده واجد اشتباه شکلی یا ماهوی و اشتباه بین شرعی یا قانونی باشد ، دستگاه می بایست با توجه به وجود اشتباهات مزبور ، دادنامه را با قید اشتباهات مزبور و دلایل و مستندات مربوطه جهت طرح آن در شعب تشخیص و نقض آن و صدور رأی مقتضی به ریاست دیوان عدالت اداری منعکس نماید.

362- آیا قانون گزینش مصوب 14/06/74  از زمان اجراء شدن قانون مدیریت خدمات کشوری لازم الاجراء می باشد یا خیر؟

ج) باستناد تبصره 4 ماده 42 قانون فوق الذکر قوانین و مقررات گزینش به قوت خود باقی می باشد.

363- افرادی که عضو هیات تخلفات بوده و در حال حاضر مدت عضویت آنان به پایان رسیده کسر درصد فوق العاده مذکور چگونه خواهد بود؟

ج) با توجه به اینکه تفاوت تطبیق در سال 88 ثابت می باشد در نتیجه تا پایان سال 88 کسر فوق العاده مذکور امکان پذیر نمی باشد.

364-  با توجه به عدم وجود پارامتر « حقوق مبنا »  در تعیین حقوق و مزایای کارکنان در حال حاضر ، خواهشمند است راجع به نحوه اجراء حکم « بازخرید خدمت با پرداخت 30 تا 45 روز حقوق مبنا » صادره از هیئت های رسیدگی به تخلفات اداری موضوع بند ( ح ) ماده ( 9 ) قانون رسیدگی به تخلفات اداری ، سازمان را راهنمایی فرمائید :

ج) در این خصوص به ردیف  (2 ) بند ( ب ) دستور العمل شماره 34088/17/200 مورخ 10/4/88 دبیرخانه هیأت عالی نظارت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری ( موضوع تعیین وضعیت و نحوه اجرای برخی تنبیهات اداری موضوع ماده ( 9 ) قانون رسیدگی به تخلفات اداری ) که طی نامه شماره 866/3 مورخ 22/4/88 توسط دفتر هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری به کلیه استانها نیز ابلاغ گردیده است مراجعه شود .

365- پرونده کارکنانی‌که درهیئت های رسیدگی به تخلفات اداری قابل بررسی و صدور رأی می باشد ( رسمی ، ثابت ، دائم ، پیمانی ) را اعلام نمائید؟

ج) مطابق ماده 97 قانون مدیریت خدمات کشوری که رسیدگی به تخلفات اداری کارمندان و تعیین مجازات آنان را وفق قانون رسیدگی به تخلفات اداری ( مصوب 1372 ) اعلام نموده است ووفق تبصره ماده ( 1 ) آیین نامه اجرایی قانون اخیرالاشعار موضوع مصوبه شماره 26222/ت304هـ مورخ 2/8/73 هیأت وزیران ، کارمندان مشمول رسیدگی منصرف به کارمندان رسمی، ثابت ، دایم، پیمانی و قراردادی گردیده است . لذا تنها پرونده کارکنان مزبور در هیئت مزبور قابل رسیدگی می باشد . قابل ذکر است  همکاران قراردادکار مشخص که به نوعی با آنان قرارداد منعقد می گردد نیز مشمول حکم ماده مزبور خواهند بود .

366- با توجه به اینکه دیوان اعتقاد دارد اعمال ماده 18 مانعی برای عدم اجرای رأی نیست ،آیا می توانید توضیحی در این رابطه بفرمائید ؟

ج) اجرای رای صادره قطعی و لازم الاجرا است ولیکن پس از اجراء می بایست اقدامات قانونی مورد نیاز صورت پذیرد  تا در صورت وصول نظریه یا رای اصداری بر خلاف نظریه اول ، نسبت  به اصلاح اجراء آن اقدام شود.

367- با توجه به رأی جدید وحدت رویه دیوان که ملاک محاسبه سوابق قبلی افراد در تأمین اجتماعی ، حقوق زمان اشتغال   می باشد ، آیا تأمین اجتماعی مدعی جریمه تأخیر خواهد بود و یا اینکه در ضوابط مورد عمل تأمین اجتماعی جریمه مد نظر می باشد؟

ج) محاسبه و پرداخت حق بیمه و کسور بازنشستگی با توجه به توافق انجام شده صورت خواهد پذیرفت لذا پیگیری جریمه توسط سازمان تامین اجتماعی منتفی است . ضمنا در رابطه با رای واصله نیز در صورت قبول شعب مبنی بر محاسبه کسور بر اساس حقوق زمان اشتغال ، جریمه منتفی خواهد بود.

368- آیا گرفتن سوء  پیشینه نیروهای جدید الورود مانند نیروهای شرکتی ، سرباز و ... با توجه به نظریه گزینش بازهم  نیاز است یا می توان به نظر گزینش استناد کرد ؟

ج) نظر گزینش ملاک ورود فرد جهت خدمت به دستگاه می باشد.

369-  براساس مکاتبه دیوان محاسبات با سازمان جهاد کشاورزی استان و ... بایستی حق جذب مناطق کمتر توسعه یافته در حکم کارگزینی با توجه به مصوبه 10/4/88 قطع نماید . خواهشمند است در این خصوص راهنمایی فرمائید ؟

 ج) با عنایت به اینکه ملاک عمل در رابطه پرداخت فوق العاده جذب مناطق محروم مربوط به سال 86 و 87 ، بخشنامه به شماره 8346/250 مورخ 2/6/88 و در سال 88 به دلیل عدم وصول مصوبه مزبور در بند 2 مصوبه شماره 76294/ت 36095 هـ مورخ 10/4/88 هیچ گونه پرداختی در این زمینه امکان پذیر نبوده است فلذا پرداختی در سال 88 به عنوان فوق العاده مناطق کمتر توسعه یافته صورت نپذیرفته که وزارت موظف به کسر مبلغ مورد اشاره از حکم سال 88 می باشد.

370- عده ای از افراد لیست بیمه سنوات قبل ( قلم افتادگان) با رای دیوان حق بیمه آنها پرداخت شده اگر قرار است توافقنامه کلی داشته باشید بایستی این موارد از لیست کسر شود تا پرداخت مضاعف صورت نگیرد.

ج)لازم است کلیه مدیران محترم نسبت به ارسال لیست اسمی افرادیکه نام آنان  در لیست متمم بوده و به ستاد ارسال نموده اند در صورت شکایت و واریز مبالغ به حساب تامین اجتماعی اقدام  تاپیگیر حذف آن باشیم بدیهی است عواقب عدم ارسال به موقع لیست افراد مورد نظر به عهده مسئولین آن سازمان خواهد بود.

371- بازنشستگی بیش از موعد همکاران در صورت پرداخت پاداش توسط صندوق ها  چگونه است؟

ج) پاداش پایان خدمت برای پیش از موعد و عادی بایستی توسط دستگاهها پرداخت گردد.

372- کارشناسانی  را که برای سازمان موثر نیسیتند چگونه می توان بازنشسته بیش از موعد نمود؟

ج) مطابق مقررات جاری تا مادامی که همکار خود درخواست بازنشستگی بیش از موعد را ننماید نمی توان وی را به اجبار بازنشسته کرد.

373- آیا می توان بازنشستگی نیروهای 30 سال سابقه خدمت را به دلیل عدم توانایی پرداخت پاداش پایان خدمت و پاداش مرخصی توسط سازمان به تعویق انداخت ؟

ج) مطابق قانون مدیریت خدمات کشوری دستگاههای اجرایی موظفند کارمندانی را که دارای سی سال خدمت برای مشاغل غیر تخصصی می باشند را بازنشسته نماید . و عدم اعتبار سازمانها  جهت بازنشستگی و پرداخت پاداش این افراد منعی برای اجرای قانون نخواهد بود.

374- برای ادامه خدمت بالای 30 سال همکاران دارای مدرک کارشناسی ارشد آیا صرفاً درخواست همکار ملاک عمل است یا نظر دستگاه هم باید در نظر قرار گرفته شود.

ج) با توجه به صراحت مندرج در بند (الف) ماده (103) قانون خدمات کشوری در صورت درخواست مستخدمین واجد مشاغل تخصصی با مدرک دانشگاهی کارشناسی ارشد برای ادامه خدمت تا 35 سال دستگاه ملزم به پذیرش درخواست فرد خواهد بود.

375- آیا تقاضای بازنشستگی پیش از موعد اعضاء صندوق معذوریت از کار جهاد قابل اقدام و پذیرش می باشد.

ج) با توجه به عدم وجود اعتبار لازم در حال حاضر موافقت با تقاضای مذکور میسر نمی باشد. ولیکن در صورتیکه واحدهای سازمانی خود نسبت به تامین اعتبار مورد نیاز اقدام و به صندوق مورد نظر واریز نمایندشایان ذکر است در حال حاضر فقط مشمولین صندوق بازنشستگی کشوری در صورت داشتن شرایط لازم میتوانند تقاضای بازنشستگی بیش از موعد  نمایند.

376- با توجه به اینکه کسور مربوط به مدت خدمت سربازی همکاران مشمول تأمین اجتماعی توسط همکاران واریز نمی شود و از طرفی تأمین اجتماعی نیز با رسیدن به 30 سال سنوات خدمت برای این قبیل افراد با بازنشستگی موافقت نمی نماید . و از طرفی سنوات خدمت سربازی در دستگاه دولتی قابل پذیرش است بایستی به چه نحو عمل نمود.

ج) لازم است از این دفتر اسستعلام تا جوابیه به آن واحد منعکس گردد  .

377- با عنایت به بخشنامه شماره11731/250مورخ21/07/88 که بازخریدی تشویقی واختیاری را غیر ممکن اعلام نموده  لطفا نحوه برخورد با همکارانیکه بر اساس تصمیم مراجع قضایی و هیات رسیدگی به تخلفات اداری محکوم به بازخرید از خدمت می شوند را اعلام نمایید.

 ج) باستناد تبصره یک بند 4 یک ماده 122 همکاران مورد نظر در صورت عدم احراز شرایط بازنشستگی (موضوع ماده 103 قانون مدیریت خدمات کشوری) ضمن دریافت یک ماه و نیم حقوق و مزایای مستمر به ازای هر سال خدمت وجوه مرخصیهای ذخیره شده بازخرید از خدمت خواهند شد.

378- بازنشستگی پیش از موعد مشمولین صندوق تامین اجتماعی چگونه است ؟

ج) بازنشستگی پیش از موعد همکاران مشمول صندوق تامین اجتماعی تا اطلاع ثانوی قابل اجرا نمی باشد.

379-آیا جانبازان پس از اعاده به خدمت، صندوق بازنشستگی آنها می بایست صندوق تامین اجتماعی باشد؟در صورت انتخاب صندوقی غیر از صندوق مزبو رپرداخت ما به التفاوت توسط فرد می باشد یا دستگاه ؟

انتخاب صندوق بازنشستگی جانبازان  پس از اعاده به خدمت  به اختیار خودشان می باشد قابل ذکر است پرداخت مابه التفاوت بابت انتقال کسورات واریزی در سنوات قبل از بازخریدی به هریک از صندوقها توسط جانباز صورت  می پذیرد.

380- نحوه پرداخت حقوق بازنشستگان حالت اشتغال به چه شکل است ؟

ج) حقوق بازنشستگی همکاران مشمول قانون  حالت اشتغال می بایست توسط دستگاهها پرداخت گردد. نحوه محاسبه حقوق بازنشستگی این عزیزان همانند سایر بازنشستگان خواهد بود.

381- کسور بازنشستگی پرداخت نشده بیمه تامین اجتماعی نیروهای سابق ( روزمزد و قراردادی ) چگونه باید پرداخت شود؟

ج) در رابطه با نحوه پرداخت کسور همکاران سابق ، براساس توافقات انجام شده با سازمان تامین اجتماعی که طی دستورالعمل های مورد اجراء به آن واحدها ارسال گردیده ، اقدام  می گردد.

 382- بازخریدی افرادی که رای هیات تخلفات یا هسته گزینش دارند به چه صورت است ؟

ج) در حال حاضر بازخریدی همکاران بر اساس آرای اصداری توسط مراجع ذیربط ، بر اساس مقررات  قبلی امکان پذیر می باشد. ضمنا در این رابطه حسب حصول اطمینان اخیرا استعلامی صورت پذیرفته که در صورت وصول پاسخ به کلیه واحدها ابلاغ خواهد شد.

383- با توجه به توافق با تامین اجتماعی در خصوص احتساب سابقه خدمت  ، لیستی از حکم ومیزان حقوق کارمندانی که در اول تشکیل جهادسازندگی مشغول بکار بوده­اند در دست نمی‌باشد لذا برای محاسبه میزان بدهی  تکلیف در این رابطه چیست؟

ج) در این خصوص هیچ حکم خاصی موجود نمی باشد فلذا در این مورد سازمان جهادکشاورزی و سازمان تامین اجتماعی در پی مذاکرات مورد نیاز ، باید تصمیم گیری نمایند.

384- اختلاف حقوق بازنشستگان سالهای قبل با بازنشستگان سال جاری مرتفع گردیده است یا خیر؟

ج) موضوع مزبور در پیش نویس برنامه توسعه پنجم لحاظ شده که انشاء الله پس از ابلاغ ، مشکل برطرف خواهد شد.

385- با توجه به  عدم اجرایی شدن قانون بازنشستگی پیش از موعد در سال جاری و سالهای گذشته با توجه به مشکلات کارکنان چه  باید کرد؟

ج) بدیهی است اجرای این قانون مستلزم اعتبار لازم است که تا زمان وصول اعتبار مورد نیاز برای بازنشستگی پیش از موعد هیچ امکانی جهت اجراء این موضوع نمی­باشد .

386- سوابق مشمولین قانون  تامین اجتماعی در جهادکشاورزی که سوابق آنان احتساب نگردیده واکثراً در شرف بازنشستگی هستند چگونه قابل احتساب می باشد؟

ج) با توجه به توافق انجام شده مشکل سوابق همکاران مورد نظر  مرتفع و قابل اجراء می باشد. قابل ذکر است درخصوص سوابق افراد موضوع لیست های ارسالی جدید ( متمم ) موضوع در حال پیگیری است  .

387- پرداخت ما به التفاوت حق عائله مندی و اولاد بازنشستگان و مستمری بگیران از  زمان  اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری  در تاریخ 14/9/86  چگونه است؟

ج) با عنایت به تصریح مفاد تبصره 4 ماده 109 که اعلام میدارد ؛ «کمک هزینه عائله مندی و اولاد بازنشستگان و   وظیفه بگیران معادل شاغلین افزایش می یابد و با این افزایش حکم ماده ( 8 ) قانون تنظیم بخشی از مقررات مالی دولت مورخ 27/11/80 و اصلاحات بعدی آن لغو می گردد» . فلذا به نظر می ر سد تا تاریخ 29/12/87 می بایست طبق روال عمل گردد که انجام شده است و از اوایل سال 88 براساس نحوه پرداخت عائله و اولاد شاغلین محاسبه و پرداخت گردد که این مهم نیز انجام شده است .

388- پرداخت حق بیمه برای پرسنلی که از سازمان رفته اند یا مانده اند،کلاٌ  شامل چه نیروهایی است؟آیا مشمول نیروهای روزمزد هم می شود؟

ج) همکاران مورد نظر که به صورت تمام وقت و دائم در واحدهای سازمانی اشتغال بکار داشته­اند در صورت دارا بودن سایر شرایط مربوطه مشمول پرداخت حق بیمه خواهند شد . در غیر این صورت موضوع منتفی می باشد.

389- در مواردی که سوابق افراد بیش از 20 سال می باشد و گزینش ادامه همکاری آنها را تایید نمی کند تکلیف چیست؟

ج) دراین صورت باستناد قانون و مقررات جاری، نظر گزینش ملاک در اشتغال یا عدم اشتغال همکار خواهد بود.

390- با توجه به اینکه حذف اضافه کار از کسور بازنشستگی نیروهای تحت پوشش تامین اجتماعی مشکلاتی را ایجاد کرده و باعث اعتراض عده ای از کارکنان مشمول گردیده است، خواهشمند است بفرمائید چه اقدامی در این خصوص صورت گرفته است؟

ج) با توجه به ابلاغیه­های واصله توسط معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهور، اضافه کار ساعتی مشمول کسور بازنشستگی نمی­باشد . قابل ذکر است پیگیری های این دفتر در این خصوص تاکنون هیچ نتیجه مثبتی در بر نداشته است .

391- آیا بخشنامه بازنشستگی پیش از موعد قابل تمدید است یا خیر؟

ج - تا وصول قانون بودجه سال 1389 و همچنین برنامه پنجم توسعه اجتماعی و... هیچ اظهار نظری امکان پذیر نمی باشد.

392- پرداخت ما به التفاوت پاداش  بازنشستگانی که قبل از سال 79 با استناد به قانون بودجه سال 82 حداقل 10 روز را دریافت نموده اند ، چگونه است ؟

ج) مطابق تصویب نامه شماره 197542/ت 43737 مورخ 9/10/88 هیات محترم وزیران مقرر گردید جهت پرداخت مابه التفاوت مطالبات بازنشستگان قبل از سال 79 ( برمبنای حقوق سال 82) سهام شرکتهای قابل واگذاری به صندوق بازنشستگی کشوری واگذار گردد تا صندوق فوق الذکر نسبت به پرداخت نقدی مطالبات بازنشستگان اقدام نماید.

393- وضعیت استخدامی و بار مالی و هزینه ناشی از برقراری حقوق و مطالبات قبلی در مورد فردی که 7 سال پیش به عنوان قرارداد طرح از سازمان خارج  گردیده ( پایان همکاری ) ولی بر اساس رأ ی قطعی دیوان اعاده به کار گردیده است به چه شکل خواهد بود ؟

ج) وضعیت استخدامی افراد مزبور بر اساس وضعیت قبل از خروج از خدمت تعیین می گردد. ضمنا برای سنوات عدم اشتغال هیج حقوقی قابل پرداخت نمی باشد.

394- آیا سوابق مدیر عامل شرکتهای تعاونی مسکن ، مصرف ، فرش ، سهامی زراعی ، کانون جهادگران سنگرساز  جزء سوابق مدیریتی است یا خیر؟

ج) کارکنان مورد نظر  که قبلآ سوابق مدیریتی در شرکتهای مورد اشاره را داشته اند سابقه آنان ملاک اعطای امتیاز تبصره 1 بند 6 دستورالعمل تطبیق نخواهد بود.

395- همکارانی که دارای یک سال سابقه مدیریتی باشند 2% حق شاغل بهره مند میشوند. آیا همکارانی که دارای کمتر از یکسال سابقه مدیریت هستند می توان به نسبت سابقه از درصد حق مدیریت بهره مند شوند.

ج) نظر به اینکه قوانین و ضوابط  برای عموم مخاطبین تحریر می گردد و همواره تسری محدودیتها و امتیازات موضوع مقررات به موارد استثناء مستلزم تصریح است که در این مورد ، استثنائی بر معدود افرادی که دارای سابقه مدیریت کمتر از یک سال هستند موجود نمی باشد لذا تخصیص حق مدیریت، به سابقه خدمت مدیریتی کمتر از یک سال میسر نمی باشد.

396- وضعیت همکاران سابق کشاورزی که ابلاغیه مدیریتی بدون پست سازمانی دریافت کرده اند چگونه است ؟

ج) صرف داشتن ابلاغیه مدیریتی دال بر بهره مندی از  مزایای مدیریتی و سرپرستی موضوع جدول شماره 6 به همکار نخواهد بود و مزایای مربوطه صرفآ به دارندگان پستهای سازمانی و... کارشناس مسئول و معاون اداره اختصاص می یابد.

 397- آیا انطباق افرادیکه بدون ابلاغ انشایی و انتصاب طی حکم کارگزینی مسئولیتی در اوایل جهاد داشته اند با مشاغل مدیریتی و سرپرستی موضوع قانون مدیریت خدمات کشوری امکان دارد یا خیر ؟

ج) چنانچه کارکنان مورد نظر در اوایل تأسیس نهاد جهاد سازندگی با صدور ابلاغ انشایی دارای مسئولیتهای مندرج در بندهای الف، ب و ج ردیف ( 24 ) بخشنامه شماره 4026/250 مورخ 20/3/88 ) بوده باشند با ردیف یاد شده تطبیق می­گردند. لیکن در صورتیکه دارای ابلاغ انشایی نیز نباشند به جهت عدم وجود مدارکی دال بر مدیریت و سرپرستی، تطبیق اینگونه افراد با مشاغل مدیریتی و سرپرستی موضوع قانون مدیریت خدمات کشوری و دستور العمل های موضوع آن امکانپذیر نیست .

398- چرا پست های مسئول مثلاً مسئول کارپردازی ، مسئول واحد و مشابه آن که در سال قبل حق مدیریت می گرفتند ولی در سال 88 امتیاز مدیریت ندارند ؟

ج) پستهای مزبور با هیچیک از مشاغل مدیریتی و سرپرستی مصوبه هیأت وزیران و بند ( 13 ) بخشنامه شماره 4026/250 مورخ 20/3/88 معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی قابل تطبیق نمی باشند . لذا پست مدیریتی و سرپرستی محسوب نمی گردند تا حق مزبور به آنان قابل پرداخت باشد.

399- تکلیف همکارانی که در اسفند 87 استحقاق دریافت فوق العاده ویژه را داشته اند چیست. و وضعیت این فوق العاده در سال جاری چگونه خواهد بود.

ج) استحقاق فرد جهت طرح پرونده ایشان در کمیته مربوطه برای تشخیص و تجویز پرداخت یا عدم پرداخت فوق العاده مزبور متفاوت ازمعنا و مفهوم استحقاق دریافت است . لذا از ابتدای سال جاری  امکان هر گونه  بررسی یا برقراری این فوق العاده منتفی است و کلیه پرداختها صرفاً در چارچوب فصل دهم قانون خدمات کشوری خواهد بود.

400- پرونده طرح تبیین مسیر ارتقاء شغلی (فوق العاده ویژه) برای نیروهایی که در سال جاری پرونده تشکیل و ارائه داده اند چگونه است.

ج) با عنایت به اجرائی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری ازتاریخ 1/1/88 اجرا این مهم امکان پذیر نمی باشد.

 401- کسانی که به عنوان سرپرست در پستهای مدیریتی مشغول به خدمت می باشند آیا از مزایای مدیریتی بهره مند می گردند یا خیر؟

ج) مزایای مدیریتی فقط به مدیران قابل اعطاء می باشد و همکارانی که به عنوان سرپرست در پستهای مدیریتی مشغول به خدمت هستند از مزایای مدیریتی بهره مند نخواهند شد.

402- چرا محاسبه امتیاز مشاور سازمان با پست سازمانی همانند کارشناس است و برای مشاورین وزیر همتراز مدیران محاسبه می شود .

ج) به نظر این دفتر با توجه به بررسی مقررات پستهای مزبور مدیریتی نمی باشد ولیکن در این خصوص استعلامی از معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری صورت پذیرفته که در صورت وصول نتیجه ابلاغ خواهد شد.

403- صدور احکام اعضای هیات مدیره و مقامات برای سال 88 به چه نحوی است ؟

ج) تاکنون دستورالعمل خاصی در این خصوص توسط معاونت توسعه مدیریت ریاست جمهوری صادر نگردیده است .

404- تکلیف پرداخت حق جذب اعضاء هیئتهای رسیدگی به تخلفات اداری را مشخص نمائید؟

ج) حق مزبور که در سال 87 برای این عزیزان دایر گردید در حال حاضر در حکم سال 88 ملحوظ می باشد ولی برای اعضاء جدید با توجه به اینکه شاخص های قابل پرداخت به کارمندان منصرف به فصل دهم (بحث حقوق و مزایا) قانون مدیریت خدمات کشوری گردیده است . فلذا هرگونه پرداخت خارج از مجوزهای مزبور امکانپذیر نمی باشد . بنابراین پرداخت حق مزبور به افراد یاد شده نیز به جهت عدم پیش بینی آن فاقد مجوز قانونی است .

405- علت عدم پرداخت حق مسئولیت به مسئول دبیرخانه و مسئول دفتر را اعلام فرمائید :

ج) پست های مزبور با هیچ یک از مشاغل مدیریتی و سرپرستی مصوبه هیئت وزیران و بند (13 )

بخشنامه شماره 4026/250 مورخ 20/3/88 معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی ، قابل تطبیق نمی باشند . لذا پست مدیریتی و سرپرستی محسوب نمی گردد ، تا حق مزبور به آنها قابل پرداخت باشد. علی الیحال آخرین سطح مدیریت کارشناس مسئول است و معادل اداره می­باشد که در سیستم اعمال نشده.

406- آیا فوق العاده بازرسی درحال حاضر قابل پرداخت است یا خیر ؟

ج) پرداخت فوق العاده مزبور با توجه به اجرای قانون خدمات کشوری قابل پرداخت نمی باشد .

 407- نرخ مأموریت سقف دارد یا خیر ؟

ج) وفق بند  (11 ) فصل اول دستور العمل نحوه تطبیق کارمندان با قانون مدیریت خدمات کشوری(بخشنامه شماره 14593/200 مورخ 21/2/88 معاونت توسعه مدیریت و منابع انسانی رئیس جمهور ) ، میزان فوق العاده مأموریت روزانه کارمندان تا ابلاغ دستورالعمل های مربوطه به ازای هر روز مأموریت معادل یک سی ام  ( ) حقوق و فوق العاده های مشمول کسور بازنشستگی تعیین گردیده است . ضمناً لازم به ذکر است وفق جوابیه شماره 38999/10/200 مورخ 10/5/88 سرپرست امور نظامهای جبران خدمت معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری که به کلیه استانها ابلاغ شد . با توجه به اجرای قانون مدیریت خدمات کشوری و لغو کلیه قوانین و مقررات عام و خاص مغایر با آن ، رعایت حداکثر سقف مذکور در بخشنامه شماره 73935/11 مورخ 18/12/87 سازمان امور اداری و استخدامی سابق در مورد محاسبه میزان فوق العاده مأموریت روزانه کارمندان ، موضوعیت ندارد.

 408- با عنایت به اینکه قانونگذاردر بند 5 ماده 68 درخصوص فوق العاده شغل مشاغل تخصصی تا سطح کاردانی 700 امتیاز ، سطح کارشناسی 1500 امتیاز و بالاتر از آن 2000 امتیاز  پیش بینی نموده استاین مهم چگونه اجراء می گردد.

ج) با توجه به مفاد بند 5 ماده 68 قانون مدیریت خدمات کشوری  برقراری فوق العاده شغل مورد نظر،منوط به پیشنهاد سازمان و تصویب هیات وزیران  می باشد.

409- با توجه به اینکه فوق العاده انگیزه مراکز(خاص) که تاکنون برقرار نگردیده  پرسنل مراکز متقاضی انتقال به ستاد هستند در این رابطه چگونه باید برخورد شود ؟

ج) با توجه به اینکه فوق العاده انگیزه از پارامترهای مشمول کسوردر سال 87 می باشدو در زمان تطبیق در محاسبه حقوق این عزیزان موثر ودر احکام سال 88 ملحوظ نظر قرار گرفته است لذا در صورت انتقال به ستاد ضمن اصلاح حکم تطبیق از 1/1/88 مبالغ مذکوراز احکام آنان کسرمی گردد.

410- آیا در اصلاحیه جدید برنامه MIS  فوق العاده خاص مراکز خدمات کشاورزی لحاظ می شود؟

ج) با اجرایی شدن قانون مدیریت خدمات کشوری کلیه پارامترهای قابل پرداخت به کارکنان دولت صرفاً در چارچوب فصل دهم این قانون مورد عمل واقع خواهد شد لذا برقراری این فوق العاده برای افراد جدید منتفی است و در مورد کسانی هم که قبل از اجرای قانون خدمات کشوری از این فوق العاده بهره مند بوده اند مبلغ فوق العاده مذکور در زمان تطبیق وضع با قانون جدید موثر در ریال حکم صادره جدید و احتساب گردیده است.

411- سختی کار پستهای سازمانی پس از اجرایی شدن قانون خدمات کشوری در قالب این قانون به چه نتیجه ای رسیده است؟

ج) لازمه اعمال ردیف (3) ماده (68) قانون خدمات کشوری اجرایی شدن ماده (29) قانون است لذادر صورت تثبیت تشکیلات و تخصیص پستها ی سازمانی جدید این مهم نیز پیکیری خواهد شد

412-  اضافه کارهمکاران مشمول صندوق تامین اجتماعی مشمول کسور می باشد یا خیر؟

ج) با عنایت به مفاد بخشنامه شماره 14830/250 مورخ 1/9/88 این دفتر که بر اساس نظریه شماره 7634/10/200 مورخ 18/8/88 معاونت توسعه مدیریت و سرمایه انسانی ریاست جمهوری می باشد فوق العاده اضافه کار مشمولین صندوق تامین اجتماعی کسر کسور بازنشستگی موضوعیتی نخواهد داشت.

413- منظور از مزایای مستمر موضوع ماده (107) خدمات کشوری چیست.

 

ج)جهت تشخیص فوق العاده های مستمر موضوع ماده یاد شده به فوق العاده های موضوع ماده (68) قانون مذکور  مراجعه شود.




موضوع مطلب :

ارسال شده در تاریخ : چهارشنبه 93 دی 10 :: 7:32 عصر :: توسط : ایرج بهشتی نژاد

درباره وبلاگ
من وکیل کانون وکلای فارس هستم و در زمینه دعاوی حقوقی و کیفری واداری بخصوص دعاویی مطرح شده درهیات های حل اختلاف ادارات دولتی ، شکایت های مربوط به امور درمانی و تعزیرات ؛دیوان عدالت اداری و تنظیم انواع قراردادها و همچنین پرونده های مطرح شده در شوراهای حل اختلاف تجربه مفیدی دارم که می توانم کمک خوبی به هم وطن های خودم بنمایم مدت 12 سال رئیس یکی از شعب شورای حل اختلاف و کارشناس حقوقی دانشگاه علوم پزشکی بودم
طول ناحیه در قالب بزرگتر از حد مجاز
آمار وبلاگ
بازدید امروز: 6
بازدید دیروز: 30
کل بازدیدها: 182269